Fibercon Vectran – Pro.

Contender heeft een nieuw type doek. Wij hebben goede verwachtingen van dit doek. Met dit doek is er voor de verwende toerzeiler/ster een mooi product op de markt beschikbaar.

Het Vectran doek komt van origine van de Hood weverij, nadat deze weverij is gesloten heeft Contender dat overgenomen. Het doek was al lang op de markt maar niet beschikbaar voor de zeilmakers. Sinds Contender dit doek weeft is het ook voor de zeilmakers beschikbaar. Wij kende het doek daardoor al langer en wisten dat het zeker voor de grotere schepen veel werd gebruikt. Wij zelf werken er nu 10 jaar mee en zijn er erg tevreden over.

Het doek Polypreg Vectran is een geweven en gebruiks vriendelijk doek. Vectran staat bekent als een zeer sterke vezel. Deze vezel maakt het doek zeer stabiel, daarom is dit doek door de manier van weven zeer goed te gebruiken voor cross-cut contructies. 

Hierbij moet je denken aan Grootzeilen, High Aspect fokken en de stagfokken.

Het doek is ook zeer geschikt voor Rolfokken en Rolgrootzeilen. Zeker door de grote stabiliteit verwachten wij er veel van.

Wij hebben de eerste set zeilen 10 jaar geleden ervan gemaakt voor een 41ft klassiek schip. Een normaal Grootzeil en een Rol High Aspect Fok met vertikale latten. Het doek heeft een zeer mooie uitstraling. 

Na 9 seizoenen zeilen zijn we er van overtuigd dat dit doek van een zeer goede kwaliteit is. Het doek blijft mede door de dichtheid van het weven stug aanvoelen, wat met het opdoeken meer inspanning vergt.                    

Het doek blijft ook bij vlagen mooi staan zonder vervorming. Bij het reven van de H.A. fok met vertikale latten blijft de vorm van het zeil mooi erin zitten.

Het grootzeil is uitgevoerd met 2 normale latten en 3 doorgelatte toplatten waarmee je een mooi stabiel zeil krijgt zonder dat je inlevert op de trim van het zeil.

Het zeil is mooi te trimmen in diepte van het profiel zeker met gebruik van de shelffoot.  Wij voerde met het schip tot 30 graden aan de wind met een goede snelheid.

Wilt u kennis maken met dit doek,  wij kunnen u altijd er een monster van toesturen.